Изграждането на нови паркове в Дубай е пред завършване

Властите в Дубай обявиха завършването на два нови семейни парка. Паркове на обща стойност 8 милиона дирхама бяха построени в районите Al Warqa 1 и 4.

Проектът е една от стратегическите инициативи на Дубай за създаване на обществени паркове и уникални съоръжения за отдих, за да се подобри още повече привлекателността на емирството, както и да се подобри благосъстоянието на неговите граждани.

Дауд Ал Хаджри, генерален директор на община Дубай, каза: „Община Дубай стартира проекта за семейни градини и отдих, който има за цел да построи 125 парка, пространства за семейни забавления и детски площадки в емирството.“

„Между 2019 и 2021 г. са построени около 70 парка в жилищни комплекси. Също така възнамеряваме да отворим 55 допълнителни семейни парка и градини през следващите месеци, като изграждането на всеки струва 93 милиона дирхама.“

„Текущата ни цел е да създадем четири семейни парка – градини, две от които вече са завършени в Al Warqa 1 и 4. Изграждането на останалите два проекта продължава в Al Nahda 1 и Hor Al Anz East и планираме да ги завършим в следващите месеци“, добави Ал-Хаджри.

Предвижда се в новите обекти да се провеждат различни семейни празници и събития, включително развлечения и спорт. Дизайнът на пространството е в съответствие с Дубайския кодекс за зелена околна среда и осигурява достъпна среда за хора с увреждания.

Източник: Khaleej Times

Пълен текст: Прочетете
Автор:

Рубрика:
Източник:
Please complete the required fields.
Споделете тази новина
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари