22.09.2021

BG.News

Новините от и за България

Кантарджиев с насоки за учениците в условия на пандемия

Проф. Тодор Кантарджиев смята, че българите в последно време са преминали в крайност на глезотии относно коронавируса. По думите му в миналото сме били народ, известен с дисциплината си, а днес се притесняваме от убождане и маски.

“Фон Бисмарк казва, че сме Прусия на Балканите. Сега какво ни стана, бе, не знам”, коментира проф. Кантарджиев, който е консултант към Столичната община за ваксинационния процес.

По случай първия учебен ден той пожела успех на учениците. Напомни, че маските не са изискване за най-малките. За големите ученици е важно да са с маски в коридорите на училищата, когато има смесване на класовете.

“Проветряването е най-важно”, категорично заяви Кантарджиев.

“На 20 минути трябва да се сменя въздухът, защото инфекцията не е капкова, както казват някои от съветнички на министъра, тя е аерозол”, уточни пред БТВ той.

Според него при възможност е добре в класните стаи да се сложат лампи с UVC светлина.

Професорът каза, че е важно и отстоянието.

“Трябва да пазим учителите да не заразят децата, които може да боледуват, но не предават инфекцията. Рядко може в семейството да се заразят родителите от децата”, посочи той.

Не на последно място специалистът напомни колко е важна ваксинацията. Отбеляза също, че е добре да се види и кои учители имат антитела.

Пълен текст: Прочети
Автор:

0 0 гласа
Рейтинг
Рубрика:
Източник:
Please complete the required fields.
Споделете тази новина
0
Добави коментарx
()
x